« Μια φωτογραφία ίσον …..χίλιες λέξεις …… ενίοτε και περισσότερες »


Welcome to my blog

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΜΑΔΡΙΤΗ:



Αρένα ταυρομαχίας Las Ventas ( Plaza de Toros de Las Ventas ) 







Info : Το σπίτι της ταυρομαχίας στην Ισπανία, η Plaza de Toros de Las Ventas είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη αρένα της χώρας εγκαινιάστηκε στις 17 Ιουνίου 1931 και έχει χωρητικότητα 25.000 θεατών. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Espeliú και εχει Neo-Mudéjar (Αραβικο) στυλ. Η ταυρομαχική σεζόν ξεκινάει των Μάρτιο και τελειώνει των Δεκέμβριο, ταυρομαχίες διεξάγονται κάθε Κυριακή και κάθε μέρα κατά την διάρκεια της γιορτής του San Isidro. Οι τιμές των εισιτηρίων διαφέρουν ανάλογα με το πόσο κοντά οι θέσεις βρίσκονται στην αρένα και αν βρίσκονται στον ήλιο ή την σκιά, με τιμές που ξεκινάνε από τα 16 ευρώ και μπορούν να φτάσουν στα 125.

Μαδρίτη:


    Μουσείο του Πράντο  ( Museo del Prado )   





  

Info :  Το El Prado είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα σημεία της Μαδρίτης με περισσότερους από 2.7 εκατομμύρια επισκέπτες. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης του πλανήτη καθώς διαθέτει μια από της μεγαλύτερες και ποιοτικότερες συλλογές, με περισσότερα από 1300 έργα της Ευρωπαϊκής τέχνης, από των 12ο αιώνα έως της αρχές του 19ου. Το μουσείο έχει έργα από τους διασημότερους Ισπανούς ζωγράφους, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικής καταγωγής El Greco ενώ το πιο γνωστό έργο του μουσείου θεωρείτε το Las Meninas του Velázquez. Επίσης διαθέτει και έργα διάσημων Ολλανδών, Εγγλέζων αλλά και πολλών Ιταλών. Το μουσείο πήρε το όνομα του από την γειτονιά που κάποτε βρίσκονταν μια αγορά που ονομάζονταν prado.

ΜΑΔΡΙΤΗ:



           Η Μεγάλη πλατεία  ( Plaza Mayor )







Info : Η μεγάλη πλατεία, ένα τεράστιο τετράγωνο στο κέντρο της Μαδρίτης, πολλή δημοφιλές αξιοθέατο για τουρίστες αλλά και ντόπιους. Το συμμετρικό ορθογώνιο τετράγωνο διαθέτει μια ομοιόμορφη αρχιτεκτονική, παρόμοια με την Place des Vosges του Παρισίου. Κατά την διάρκεια του μεσαίωνα το μέρος ήταν απλά μια αγορά έξω από τα τείχη της πόλης. Το 1560 ο βασιλιάς Φίλιππος II ζήτησε από τον αρχιτέκτονα Juan de Herrera να μετατρέψει την αγορά σε πραγματική πλατεία. Χρειάστηκαν όμως αρκετά χρόνια μέχρι το 1617, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φιλίππου ΙΙΙ, πριν η Plaza Mayor ξεκινάει να κατασκευάζεται. Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη πλατεία, 120μ. μακρύ 90μ. σε εύρος που περιβάλλονταν από ξύλινα κτήρια. Φωτιές όμως κατέστρεψαν της κατασκευές γύρο από της πλατείες 3 φορές στην ιστορία: το 1631, 1672 και το 1790. Κάθε φορά μετά της καταστροφές τα κτήρια ξανά-κατασκευάζονταν και σήμερα βλέπουμε την τελευταία ανακατασκευή με το σχέδιο του Juan de Villanueva. Η Plaza Mayor είναι το σημείο για να απολαύσετε την μπύρα σας με εξαιρετικούς  μεζέδες (tapas) .